• Skiing in mount Pelion Ski Center

  • The Ski Resort in Pelion Greece

  • enjoy the Pelion nature

  • wisdom in flavour

  • Savory and sweet pies with hand made phyllo, fresh vegetables and virgin olive oil

  • Taste our breakfast with fresh local products, made with traditional greek recipes

  • Feta and olives, the most famous Greek products served at our breakfast

  • Greek breakfast! A wonderful morning for all!

  • A feast of fruit
    in juices, in jams or spoon-sweets

  • Book your stay and explore Pelion

  • Live unforgettable moments with family or friends

  • Spend your holidays at Pelion mountain

Συνταγές

ΤΣΙΤΣΙΡΑΒΛΑ ΤΟΥΡΣΙ

εκτέλεση

Την άνοιξη στο Πήλιο μαζεύουμε τα τρυφερά βλαστάρια από θάμνους, τα βράζουμε με ξύδι και αλάτι, με λίγο μάραθο και σκόρδο, τα σουρώνουμε και τα κρατάμε στο ξίδι ή στην άρμη.
Τα σερβίρουμε για μεζέ με λάδι και τσίπουρο

ΦΤΕΡΕΣ ΣΑΛΑΤΑ

 εκτέλεση

Κόβουμε τις κορφούλες,  τις πλένουμε καλά κι ύστερα τις βράζουμε για πέντε λεπτά. Έτσι είναι έτοιμες για σαλάτα, με μπόλικο λαδόξυδο κι αλατάκι.

 

ΦΤΕΡΕΣ ΤΗΓΑΝΗΤΕΣ

εκτέλεση

Αφού τις βράσουμε, τις αλευρώνουμε και τις τηγανίζουμε σε ελαιόλαδο.....μέχρι να γίνουνε κριτσανιστές οπότε τις στραγγίζουμε και τις ραντίζουμε με λίγο ξύδι.

ΚΟΥΒΑΡΙΝΙΑ

Υλικά

Κοιλίτσες αρνίσιες ή κατσικίσιες -Μαϊντανός -Αλάτι, Πιπέρι -Σάλτσα τομάτας (πελτές)-Σκόρδο, Κρεμμύδι -Λάδι

Εκτέλεση

Πλένουμε και κόβουμε ψιλές-ψιλές τις κοιλίτσες. Βάζουμε όλα τα υλικά (αλάτι, πιπέρι, σκόρδο, κρεμμύδι και τις ψιλοκομμένες κοιλίτσες) εκτός από τη σάλτσα, και τα ανακατεύουμε όλα μαζί με λίγο λάδι στο τηγάνι. Αφού τα ανακατέψουμε, απλώνουμε κάποιες απ’ τις κοιλίτσες που αφήσαμε και δεν ψιλοκόψαμε, και τις γεμίζουμε με τη γέμιση δηλαδή με τα ανακατεμένα υλικά. Τις τυλίγουμε καλά γύρω και με μια βελόνα τις ράβουμε καλά. Αφού τις ράψουμε για να μη χυθεί η γέμιση, τις βάζουμε στην κατσαρόλα με τη σάλτσα (νερό, πελτές, λάδι) και τις βράζουμε λίγο. Αφού βραστούν, μπορούμε να τις βάλουμε στο φούρνο λίγο, για να πάρουν χρώμα. Τότε  έτοιμες πια,  είν’ ένας πολύ καλός μεζές!

ΚΟΛΟΚΥΘΟΚΕΦΤΕΔΕΣ

Υλικά

2-4 μέτρια πράσινα κολοκύθια
1 αυγό
Τυρί φέτα
1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
Μαϊντανός ψιλοκομμένος
Αλάτι, πιπέρι
Αλεύρι και ελαιόλαδο για το τηγάνισμα.

Εκτέλεση

Τρίβουμε τα κολοκύθια στον τρίφτη και τα βάζουμε για  λίγο στο τρυπητό με αλάτι να βγάλουν το ζουμί τους. Σε ένα μπολ βάζουμε τα τριμμένα κολοκύθια, το τυρί, και τα υπόλοιπα υλικά και τα ανακατεύουμε με ένα πιρούνι για να γίνουν ένα σώμα. Αν έχει πολλά υγρά προσθέτουμε λίγο τραχανά ή αλεύρι.

Βάζουμε το τηγάνι στη φωτιά με αρκετό ελαιόλαδο. Με ένα κουτάλι της σούπας παίρνουμε από το μίγμα , τα πλάθουμε με τα χέρια σε κεφτεδάκια και αφού το αλευρώσουμε το βάζουμε στο τηγάνι,τα γυρίζουμε και από τις δύο μεριές και οι κεφτέδες μας είναι έτοιμοι

 

ΜΟΣΧΑΡΙ ΜΕ ΚΥΔΩΝΙΑ

Υλικά

Μοσχάρι κότσι κομμένο με μικρά κομμάτια

1 κιλό Κυδώνια

1 κιλό Κρεμμύδι ψιλοκομμένο

Αλάτι και πιπέρι

ελαιόλαδο 1 ποτήρι

βούτυρο 2 κουταλιές

Πελτέ ντομάτας 1 κουταλιά

κρασί λευκό 1 ποτήρι

λίγο αλεύρι

1 κουταλάκι ζάχαρη

Εκτέλεση

Αλατοπιπερώνουμε το κρέας το πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι και σε μια κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο να κάψει, ρίχνουμε το κρέας και μόλις ροδίσει και από τις δυο πλευρές ρίχνουμε 1 κουταλιά πελτέ ντομάτα, το σβήνουμε με το κρασί και νερό τόσο όσο να σκεπάζει το κρέας Καθαρίζουμε τα κυδώνια κόβοντας τα σε μεγάλες φέτες κυδωνάτες (όπως κόβουμε και τις πατάτες) Σε ένα τηγάνι βάζουμε το βούτυρο να κάψει και ρίχνουμε τα κυδώνια να πάρουν κρούστα, όταν δούμε ότι το μοσχάρι έχει μισοβράσει ρίχνουμε και τα κυδώνια με τη ζάχαρη μέσα και αφήνουμε να σιγοβράσουν και να μείνει το φαγητό μόνο με τη σάλτσα του.

 

ΣΠΕΤΖΟΦΑΙ

Υλικά

αλάτι, πιπέρι - 2 θηλιές λουκάνικο

1/2 κιλό πράσινες πιπεριές

4 ντομάτες ώριμες - 1 κούπα ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Ρίχνουμε στην κατσαρόλα 1 κούπα λάδι & τηγανίζουμε ελαφρά τις πιπεριές που έχουμε κομμένες σε στενόμακρες φέτες, προσθέτουμε τις ντομάτες πολτοποιημένες, το αλάτι & το πιπέρι. Σε άλλη κατσαρόλα τηγανίζουμε τα λουκάνικα κομμένα σε φέτες & τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα μαζί με τις πιπεριές βράζοντας για 10 λεπτά το φαγητό μας για να μείνει μόνο με τη σάλτσα του.

 

ΑΓΡΙΑ ΧΟΡΤΑ ΤΣΙΓΑΡΙΣΤΑ ΜΕ ΑΥΓΑ ΜΑΤΙΑ

Υλικά

Με άγρια χόρτα το φαγητό μας γίνεται πιο νόστιμο. Μπορούμε όμως να το φτιάξουμε & με σπανάκι, πράσο, παζιά, κρεμμύδια (ξερά & φρέσκα).

άνηθο - μαϊντανό

κολοκυθάκι ψιλοκομμένο

αλάτι, πιπέρι - 1,5κούπα ελαιόλαδο

ντομάτα ψιλοκομμένη

Εκτέλεση

Κόβουμε τα χόρτα ψιλά όπως στην πίτα, τα πλένουμε τα πλένουμε & τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα να μαραθούν, προσθέτουμε τα κρεμμύδια, το λάδι, τη ντομάτα & μια κούπα νερό. Αφού βράσουν σπάζουμε όσα αυγά χρειάζονται ένα ένα πάνω από τα χόρτα. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα μέχρι να σφίξουν τα ασπράδια & οι κρόκοι. Τα χόρτα θα πρέπει να μείνουν με το λάδι.

 

παραδοσιακή μπομπότα - ψωμί από καλαμποκάλευρο


Υλικά
1 και ½ κούπα καλαμποκάλευρο

3 κουταλιές ζάχαρη

1 και ½ κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 κουτάλακι μαγιά ξερή

1 και ½ κουταλάκι αλάτι
½ κούπα γάλα

½ κούπα νερό

1 αυγό

1/3 κούπας λάδι 

Εκτέλεση
Ανακατέψτε όλα μαζί τα στερεά υλικά,στο μπολ του μίξερ. Προσθέστε τα υγρά υλικά και χτυπήστε τα όλα μαζί 1’.
  Αδειάστε και στρώστε το μίγμα σε μια πολύ καλά βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα για ψωμιά 22x10x7 εκ.
Σκεπάστε το με πλαστική μεμβράνη κι αφήστε το να φουσκώσει, ώσπου να διπλασιαστεί σε όγκο.
Ψήστε το στους 210 βαθμούς Κελσίου 30’-35’, ώσπου να πάρει καστανό γλυκό χρώμα η επιφάνεια.
Αναποδογυρίστε το σε σχάρα κι αφήστε το να κρυώσει ελαφρά.

 

 

Καλή Όρεξη

Τελευταία Νέα
Τελευταία Νέα
10-02-2017

Ζήστε την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου με μία ρομαντική απόδραση στην Πορταριά!

25-12-2016
23-12-2016
04-11-2016

Κάντε ποδηλασία και εξερευνήστε το Πήλιο,το βουνό των Κενταύρων και τις ομορφιές του.

14-03-2016

 μενου με νηστίσιμα θαλασσινά και οστρακοειδή

Χταποδάκι με κοφτό μακαρονάκι,ριζότο με θαλασσινά..μύδια,καβούρια,γαρίδες και κυδώνια,γαριδομακαρονάδα,σουπιές με άγρια χόρτα,μύδια αχνιστά,γεμιστά καλαμάρια και πολλά άλλα στο σαρακοστιανό μενού μας

22-02-2016

Ας γιορτάσουμε την Τσικνοπέμπτη στο Κρίτσα με ζωντανή  μουσική και τραγούδι

22-02-2016

στην παρέα μας με τραγούδια ρεμπέτικα και λαικά

η Γιάννα Μαρούλη στο πιάνο

ο Χρήστος Γιαννακόπουλος στο μπουζούκι

και ο Στέλιος Καραδημητρίου στη κιθάρα

20-02-2016

 

Δοκιμάστε μεζέδες με τσίπουρο και περπατήσετε στα μονοπάτια της Πορταριάς

Ξεκινάμε με ελληνικό πρωινό στο ξενοδοχείο Κρίτσα

Μετά το περπάτημα στα μονοπάτια του χωριού, στάση σε τσιπουράδικο για να πιούμε στην υγειά μας τσίπουρο με μεζέδες από την περιοχή μας, συνεχίζουμε με μια στάση στο κατάστημα με τα βότανα του Πηλίου και στη συνέχεια κάνουμε στάση  με ένα ελληνικό φαγητό του δρόμου «το σουβλάκι» .

Η βόλτα μας τελειώνει με μια στάση στον Αγροτουριστικό Συνεταιρισμό Γυναικών της Πορταριάς για να γευτούμε παραδοσιακά γλυκά του κουταλιού.

12-02-2016

Για 2 του Αγίου Βαλεντίνου!

03-12-2015

Χαρείτε και γιορτάστε τις Αγιες μέρες στο μαγευτικό Πήλιο!

30-10-2015

wisdom in flavour

30-10-2015

Savory and sweet pies with hand made phyllo, fresh vegetables and virgin olive oil

30-10-2015

Taste our breakfast with fresh local products, made with traditional greek recipes

30-10-2015

Feta and olives, the most famous Greek products served at our breakfast

30-10-2015

Ώριμα, νόστιμα και ζουμερά φρούτα από τη γη του Πηλίου, ζάχαρη και πολύ υπομονή επάνω από την κατσαρόλα που σκορπίζει γλυκιές μυρωδιές...

Το φτιάξιμο της μαρμελάδας είναι ήδη μια απόλαυση,όσο και το άλειμμα σε μια φέτα τραγανού ζεστού ψωμιού στο πρωινό μας.

30-10-2015

Greek breakfast! A wonderful morning for all!

23-09-2015
06-08-2015

In the TOP 10 Food and Drink Holidays in Greece! In Portaria, on the slopes of Mount Pelion, known for its rural villages and fresh-water springs, this welcoming, old-fashioned hotel offers cookery classes, either in the hotel itself or on a nearby farm.

Using local ingredients and age-old recipes, you’ll learn to prepare traditional Greek dishes, such as filo-pastry pies, hearty stews and syrupy desserts. The guest rooms are peaceful and comfortable, and the best ones have balconies overlooking the main square.

The hotel restaurant has outdoor tables on a terrace lined with potted hydrangeas and shaded by plane trees, and serves delicious dishes blending creative and traditional Greek cuisine. Hotel Kritsa can also arrange hiking and canyoning in the surrounding countryside.

06-08-2015

A feast of fruit
in juices, in jams or spoon-sweets

06-08-2015

Book your stay and explore Pelion

06-07-2015

Live unforgettable moments with family or friends

06-07-2015

στο ελληνικό τραπέζι η πίτα αποτελεί το κυρίως γεύμα,

ακολουθούμε παραδοσιακές συνταγές

03-07-2015
Στις 26 και 27 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί από τη Λέσχη Αυτοκινήτου Βόλου η 35η Ανάβαση Πορταριάς 2015» στο τμήμα της Ε.Ο Βόλου-Πορταριάς.Ο συγκεκριμένος αγώνας συγκαταλέγεται στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Αγώνων Αναβάσεων και προσελκύει το ενδιαφέρον πάρα πολλών οδηγών αγώνων, αλλά και χιλιάδων φίλων του Μηχανοκίνητου Αθλητισμού, οι οποίοι θα επισκεφθούν την περιοχή.
Εγγραφή στο newsletter
Που θα μας βρείτε
Πλατεία Πορταριάς, Πηλιο Τ.Κ.:37011
Τηλ : 2428099121, 2428090006 Fax: 2428090008
email : info@hotel-kritsa.gr
Κινητό : +306972405836
developed and powered by think.gr